Váš spolehlivý partner
                             pro audit a daně

Aktuality


Zpět

Daňové dopady dárků klientům


Konec kalendářního roku s sebou nese příležitost prohloubit vztahy s obchodními partnery. V České republice je obvyklé, že před Vánoci společnost jako poděkování obchodním partnerům poskytne malou pozornost. V tomto článku se budu věnovat daňovým dopadům pro společnost spojené právě se závěrem roku.

Dar pro klienta může být typicky láhev vína, něco ostřejšího nebo třeba dárkový koš s dobrotami.

Daňovou uznatelnost upravuje ustanovení § 25 odst. 1 písm. t) ZDP. Ve zkratce dárek nesmí přesahovat hodnotu 500 Kč bez DPH, zároveň nesmí být vyjma tichého vína předmětem spotřební daně a zároveň musí být opatřen logem společnosti, ochrannou známkou nebo názvem propagované služby nebo výrobku.

Z pohledu DPH řeší tuto problematiku § 13 odst. 8 písm. c) a § 72 odst. 4 ZDPH . Nárok na odpočet je podmíněn tím, že poskytnutí dárku (v případě, že se nejedná o pohostinství nebo občerstvení) lze uznat za výdaje vynaložené k dosažení, zajištění a udržení příjmů. Prohloubení vztahů s klientem jistě tuto podmínku naplňuje.
Datum zvěřejnění: 2017-11-16






Napsali o nás:


„Analytické centrum Glopolis, o.p.s. oceňuje profesionalitu společnosti AUDIT DANĚ CZ s. r. o. v provádění pravidelných ročních institucionálních auditů, stejně tak jako auditů grantů Evropské unie. Za velký přínos považujeme nejen pečlivou realizaci auditů, ale také vstřícnou komunikaci. Společnost AUDIT DANĚ CZ, s.r.o. nám radí a pomáhá v záležitostech týkajících se spolupráce se zahraničními partnery či v „záludnostech“ vyplývajících ze statutu neziskové organizace.“

Ingrid Mitáčková, média a komunikace Glopolis, o.p.s Všechny reference

Rádi zodpovíme všechny Vaše dotazy. Neváhejte nám kdykoliv zavolat


Audit - oprávnění

Společnost AUDIT DANĚ CZ získala auditorské oprávnění č. 489. Jejím jednatelem je auditorka Ing. Jana Moučková s auditorským oprávněním č. 1814, která poskytuje auditorské služby od roku 1999.

KAČR „Člen výboru KAČR pro malé a střední podnikání“.

Všechny certifikáty


Pomáháme

Poradenská linka Poradenská linka



EU